Heuvelland

Denk je aan het Heuvelland, dan denk je aan wandelgebieden, ongerepte bossen en oneindige weilanden. In dit 5-sterren landschap kun je tot rust komen langs het kabbelende water van de Geul en de Gulp. Laat je telkens weer verrassen door schitterende vergezichten, holle wegen en echte vakwerkboerderijen. De regio nodigt uit tot een ware ontdekkingstocht voor jong en oud!

Wat de Zuid-Limburgers zelf natuurlijk al lang wisten heeft Stichting Natuur en Milieu bevestigd: het Geul- en Gulpdal is één van de mooiste landschappen in Nederland. Maar liefst 5 sterren zijn toegekend aan dit in het Heuvelland gelegen gebied. De sterren worden gegeven voor de belevingswaarde, ecologische waarde, cultuurhistorische waarde, mogelijkheid tot (natuur) recreatie en het unieke karakter van het gebied. Dus minimaal 5 goede redenen om dit gebied te bezoeken!

Zuid-Limburg is een uniek stukje Nederland. Bekend om het groene golvende heuvelland, de vele kastelen en vakwerkboerderijen, zijn heggen, bloeiende boomgaarden, graften, en holle wegen, de bijzondere natuur (zoals de korenwolf en de oehoe), de rijke Limburgse taal, cultuur en tradities en (- niet te versmaden - ) zijn lekkere streekproducten. Deze unieke eigenschappen maken dat Zuid-Limburg een gebied is met een geheel eigen identiteit. Niet voor niets heeft dit gebied het predicaat 'Nationaal Landschap' gekregen, een titel die alleen aan bijzondere landschappen gegeven wordt en waar alle Zuid-Limburgers trots op mogen zijn.

Comments are closed.