Wandelen

Het landschap van Zuid-Limburg is uniek voor Nederland. Eeuwenoude holle wegen, open plateaus en bosrijke gebieden wisselen elkaar af met pittoreske dorpen en authentieke steden. Van Euregionale, culinaire wandelingen, tot de leukste stadswandelingen; het kan allemaal in het gezellige en unieke Zuid-Limburg.

Sinds jaar en dag maakt het Heuvelland deel uit van een natuurgebied dat zich uitstrekt tot ver buiten de landsgrenzen. Wij begrijpen maar al te goed dat Zuid-Limburg door velen als hét wandel- en fietsparadijs wordt gezien. Het glooiende landschap dat zo typerend is voor dit uitgestrekte natuurgebied biedt niet alleen een scala aan mogelijkheden voor wielrenners en mountainbikers, ook hardlopers en ruiters maken dankbaar gebruik van het unieke landschap.

Door de internationale ligging van Zuid-Limburg liggen de Duitse en Belgische grensovergangen letterlijk op een steenworp afstand van elkaar. Alleen de grenspalen herinneren nog aan de grenzen met Duitsland en België, want wandelen in de Euregio kent geen grenzen. Neem bijvoorbeeld de ‘Van Vaals naar Aken’ wandelroute waar u in één wandeling door maar liefst drie landen komt. Uniek toch!?

Comments are closed.